Pickup swap issue

Discussion in 'The Custom Shop' started by Mantis, Jun 10, 2017.

  1. Mantis

    Mantis Senior Member

    Messages:
    4,674
    Likes Received:
    6,524
    Joined:
    Apr 17, 2010
    Been a while for me, mods if i put this in the wrong spot please move it to the right one.
    Put duncan 59's in my LP studio deluxe, took out the push pulls for standard 50's wiring configuration, the install went ok until connecting the toggle leads, there's a black going to the jack, yellow/ green going to side of tone pot, white to neck lug. Then the red, wich if connected to bridge lug does nothing, there is no sound from the bridge pickup, tapping the pole pieces does not make noise either. The neck works fine.
    Maybe you can correct my error.
    The pickups are brand new has well as the harness.
    I'm unsure where that red wire goes.
    Thanks!
     

    Attached Files:

  2. Bobby Mahogany

    Bobby Mahogany Senior Member

    Messages:
    16,535
    Likes Received:
    21,458
    Joined:
    Feb 25, 2012
    Hi Mantis!
    Long time no see.

    Maybe these pics can help you.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 10, 2017
  3. Mantis

    Mantis Senior Member

    Messages:
    4,674
    Likes Received:
    6,524
    Joined:
    Apr 17, 2010
    Cool i'll try it based off that 2nd diagram.
    Thanks!
     
  4. socialhero

    socialhero Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    2,012
    Joined:
    Mar 22, 2010
    If you're still having issues after trying that, the Pickups subforum under Tonefreaks has a lot of info and helpful folks. Good luck!
     
  5. Mantis

    Mantis Senior Member

    Messages:
    4,674
    Likes Received:
    6,524
    Joined:
    Apr 17, 2010
    Ahhh i knew there was a spot for this somewhere else, thanks.
     
    socialhero likes this.

Share This Page